Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982
  • Ζωγραφια 1

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Σύλλογος Παιδικές Καρδιές ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες το 1990 στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη .
Είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά πιστοποιημένος από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & εποπτεύεται οικονομικά & διοικητικά από τον Δήμο Καλαμαριάς

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

H μέριμνα και η φροντίδα των παιδιών και εφήβων που πάσχουν από συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες καθώς και των ενηλίκων που εμφάνισαν τα παραπάνω προβλήματα πριν την ενηλικίωση τους.

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

H δημιουργία, οργάνωση, στελέχωση και εξοπλισμού παιδοκαρδιολογικού και παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα. 

ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Βελτίωση των παροχών της παρεχόμενης νοσηλείας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παροχή κάθε δυνατής ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κατα το δυνατόν συμπαράστασης για τη θεραπεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, την αγωγή, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και την εν γένει περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η παράσταση σε κάθε αρμόδια κρατική ή α΄λλη αρχή και η ενημέρωσή τους ΄όπως και του κοινού για τις καρδιοπάθειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την θεραπεία και αποκατάστασή τους.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πριν τη δημιουργία του κάθε Συλλόγου κρύβεται ο αγώνας κάποιων ανθρώπων, να βρουν λύσεις, για να βοηθηθούν στο εκάστοτε πρόβλημά τους.

Έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν από …..χρόνια

Το 1973 γεννήθηκε η κόρη μου Νεκταρία με σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα. Τότε άρχισε ο δικός μου αγώνας.
Το παιδί μου παρακολουθείτο από καρδιολόγους μιας και δεν υπήρχαν ακόμα παιδοκαρδιολόγοι στη Β. Ελλάδα, ακόμα και η διάγνωση έγινε στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχαν, ούτε τα μέσα ούτε η γνώση για να κάνουν διάγνωση, επίσης έπρεπε να καταφέρω ο ασφαλιστικός μου φορέας να δικαιολογήσει την μεταφορά του παιδιού μου στο εξωτερικό, η επέμβαση δεν γινόταν εδώ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν το ερέθισμα με την παρότρυνση του καθηγητή – παιδοκαρδιολόγου κ. Γεώργιου Βαρλάμη το 1990 να συσταθεί το πρώτο καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου Βορείου Ελλάδας «Παιδικές Καρδιές».

Δυστυχώς το 1993 συνέβη το μοιραίο και ο άγγελός μου, έφυγε από κοντά μου. Εξαιτίας του τραγικού αυτού γεγονότος ο Σύλλογος αδρανοποιείται.

Πρώτα η επιθυμία της Νεκταρίας- του αγγέλου μου, να βοηθήσουμε τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, αυτές τις μικρές ραγισμένες καρδούλες η παρότρυνση της οικογένειάς μου καθώς και άλλοι γονείς που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις ίδιες αδιέξοδες καταστάσεις, μου έδωσαν τη δύναμη και το 1999 να επαναδραστηριοποιηθεί δυναμικά ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος Β. Ελλάδας Παιδικές Καρδιές για μένα δεν είναι ενασχόληση..

Είναι έργο αγάπης, διακονίας και προσφοράς στα παιδιά μας.

θα είμαι πάντα δίπλα σαςΧρυσούλα Τσικριτσίδου

Ιδρύτρια του Συλλόγου Β.Ελλάδας για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παιδικές Καρδιές.
Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram