Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

Θωμαϊδης Κωνσταντίνος- Παιδοκαρδιολόγος

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί από 30 ετίας περίπου τμήμα Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων. Ο σκοπός του τμήματος αυτού είναι η διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών σε παιδιά και ενηλίκους.

Ο τομέας αυτός έχει επιδείξει αξιόλογο έργο κατά την περίοδο λειτουργίας του, το οποίο συνίσταται στη λειτουργία τακτικών εξωτερικών ιατρείων, τμήματος υπερηχοκαρδιογραφίας (διαθωρακικής και διοισοφάγειας) και διενέργεια καρδιακών καθετηριασμών.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990 διενεργούνταν σημαντικός αριθμός καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου σε ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Σήμερα η δραστηριότητα του Τμήματος συνίσταται στη λειτουργία τακτικών εξωτερικών ιατρείων, διενέργεια υπερηχοκαρδιογραφημάτων και αξιολόγηση και παρακολούθηση των ασθενών. Αυτοί, οι οποίοι χρειάζονται χειρουργική ή επεμβατική αντιμετώπιση, παραπέμπονται σε καρδιοχειρουργικά τμήματα νοσοκομείων στην Αθήνα καθ΄ όσον επεμβάσεις σε ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες δεν γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επέμβαση οι ασθενείς συνεχίζουν να παρακολουθούνται στο Νοσοκομείο μας. Το Τμήμα έχει συνεργασία με τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και Ωνάσειο για τα περιστατικά που παραπέμπει. Επίσης έχει στενή συνεργασία με τα Τμήματα Νεογνών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στην πόλη μας και δέχεται μεγάλο αριθμό νεογνών για εξέταση και υπερηχοκαρδιογραφική μελέτη σε τακτική και σε επείγουσα βάση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου είναι αδύνατη η μεταφορά του πάσχοντος νεογνού, μεταβαίνει γιατρός του τμήματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για εξέταση του νεογνού.

Σημαντικός αρωγός στη δραστηριότητα του τμήματος είναι ο Σύλλογος «Παιδικές Καρδιές», χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του οποίου λειτουργεί το Τμήμα Υπερηχοκαρδιογραφίας.

Υπεύθυνοι γιατροί του Τμήματος είναι οι Κων/νος Βασιλειάδης (Παιδοκαρδιολογία και Συγγενείς Καρδιοπάθειες ενηλίκων) και Κων/νος Θωμαϊδης (Παιδοκαρδιολογία).

Ο παιδοκαρδιολόγος Κ. Θωμαϊδης διενεργεί τακτικά εξωτερικά ιατρεία δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Τετάρτη), όπου εξετάζονται και παρακολουθούνται παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα. Ραντεβού μπορεί να κλείσει κάθε ενδιαφερόμενος στον αριθμό 1535 από σταθερό τηλέφωνο. Ομιλεί με αυτόματο τηλεφωνητή, όπου ζητά το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Καρδιολογική Κλινική, ενώ ο κωδικός αριθμός του γιατρού Θωμαϊδη είναι 03808. Για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τηλεφωνήσει στο 2313-307668 και να μιλήσει με το γιατρό.

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram