Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

livemedianews.gr επικοινωνεί τις δράσεις μας 14/2

14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών 

14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών εξέδωσε ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Παιδικές Καρδιές".

Ακολουθεί αναλυτικά: 

Μια μέρα που εντείνει τις μνήμες μας ... Η διάγνωση
ο αγώνας
η επιτυχία
η απώλεια ....
αφιερωμένη στους μαχητές μας (ασθενείς και τις οικογένειές τους).
Μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και υπόσχεσης του Συλλόγου Β. Ελλάδας για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» ότι θα δυναμώνει την φωνή του, για την διεκδίκηση & επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν με ένα μόνο στόχο, να πάλλονται οι «Παιδικές Καρδιές» με αισιοδοξία.

Τι είναι οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες;

Είναι η ανωμαλία διάπλασης της καρδιάς, διαγιγνώσκεται στην εμβρυϊκή ηλικία & γεννιέται μ' αυτή. Πιο απλά, είναι ένα "κατασκευαστικό" λάθος της καρδιάς-Καρδιοπάθεια- και η λέξη Συγγενείς σημαίνει ότι είναι εκ γενετής.

Στην Ελλάδα σε 100.000 γεννήσεις ετησίως έχουμε 1.000 νεογνά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες (0,8-1,2%) ενώ οι έφηβοι και οι ενήλικες υπολογίζεται ότι είναι 40.000 με 50.000.

Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια που προκαλούν τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η έγκαιρη & σωστή διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση, η μακροχρόνια παρακολούθηση έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους.

14 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών για όλους εμάς που αγαπάμε με την καρδιά μας,
ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ των ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς livemedianews.gr

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram