Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

ΜΜΕ που συμμετείχαν στην ενημέρωση Kalamaria.gr 14/2/2021

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες με την ανάρτησή στον ιστότοπό του kalamaria.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών 14 Φεβρουαρίου .

Η καρδιά σήμερα έχει την τιμητική της!

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών καρδιοπαθειών σήμερα 14 Φεβρουαρίου. Ο όρος δεν πρέπει να συγχέεται με τη «συγγένεια» με την έννοια της κληρονομικότητας, με την οποία έχει μικρή μόνο σχέση. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής» Οι πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες γεννιούνται με κάποιο «κατασκευαστικό» πρόβλημα στην καρδιά.

Στην Ελλάδα σε 100.000 γεννήσεις ετησίως έχουμε 1.000 νεογνά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες (0,8-1,2%) ενώ οι έφηβοι και οι ενήλικες υπολογίζεται ότι είναι 40.000 με 50.000.Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια που προκαλούν τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Εάν ένα παιδί γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια, έχει σήμερα πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχει μία ζωή φυσιολογικού ενήλικα. Τουλάχιστον το 80% των παιδιών αυτών (με σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση) θα μπορεί να εργασθεί, να δημιουργήσει οικογένεια και να ενταχθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο. Μερικές συγγενείς καρδιοπάθειες, όπως ήπιες βαλβιδικές στενώσεις, δεν επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες, και χρειάζονται μόνον παρακολούθηση.

«Η έγκαιρη & σωστή διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση, η μακροχρόνια παρακολούθηση έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους», τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Β.Ε για  άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» κ. Χρυσούλα Τσικριτσίδου.

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram