Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

«Προς Αποκατάσταση της αλήθειας – Ενημέρωση» 6/7/2017

                                                                                                                                ΣΥΛΛΟΓΟΣ Β.  ΕΛΛΑΔΟΣ

paidikeskardiesNEWlogo                    ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ  ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

                                 ΠΑΙΔΙΚΕΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ

                               Έγκριση Καταστατικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  Αρ. 1105/30.11.90

                               Πλατεία Τζούμα, Άγ. Ιωάννης,  Τ.Κ. 551 32,

                               T.& F.:  2310-441.942, S.: www.paidikeskardies.gr

, E.: info@paidikeskardies.gr

 

 

Θεσσαλονίκη 06/07/2017

Αρ.  Πρωτ. 63

Θέμα: «Προς Αποκατάσταση της αλήθειας – Ενημέρωση»

Στις   24/6/2017 στην ραδιοφωνική εκπομπή «Το Συζητάμε» που επιμελείται και παρουσιάζει η κα Μαίρη Λεριά, φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου Θερμαΐδες. Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες, τις οποίες θεωρούμε σκόπιμο να αποκαταστήσουμε.

Στην Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης  ΑΧΕΠΑ από το 1974  και μέχρι σήμερα ανελλιπώς, λειτουργούν δύο θάλαμοι νοσηλείας καθώς και τακτικό εργαστήριο υπερηχοκαρδιογραφίας για παιδιά (έως 14ετών) με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το 2010, οι δύο αυτοί θάλαμοι νοσηλείας παιδιών (έως 14ετών) με συγγενείς καρδιοπάθειες  ανακαινίστηκαν με την ευγενική χορηγία του συλλόγου «Θερμαΐδες».                             Επίσης, το 2017, ο παραπάνω σύλλογος αντικατέστησε τον παλιάς τεχνολογίας υπερηχοκαρδιογράφο  του παιδοκαρδιολογικου ιατρείου,  με νεότερο τελευταίας τεχνολογίας καθώς και με καρδιογράφο, συνολικής αξίας σαράντα δύο χιλιάδων τριάντα έξι ευρώ (42.036€) (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Οι θάλαμοι νοσηλείας καθώς και το ιατρείο υπερηχοκαρδιογραφίας συμβάλουν και βοηθούν μόνο στην διάγνωση και παρακολούθηση των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες καθώς στη Β. Ελλάδα δεν γίνονται επεμβάσεις. Δυστυχώς, η μετάβαση στην Αθήνα είναι ακόμα απαραίτητη μιας και εκεί υπάρχουν τα νοσοκομεία που γίνονται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και ενήλικες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Επίσης ως συνέχεια του έργου των ιατρών της παιδιατρικής, το 2017 εξοπλίσαμε το ιατρείο Ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, με έναν έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο VIVID S70, δυο Holter Καρδιακού ρυθμού CARDIODAY με καταγραφικό SEER 100 ,ένα 24ώρου και ένα ​​7ημέρου, ένα δωδεκακάναλο Ηλεκτροκαρδιογράφο MAC 2000 & ένα τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο / οξύμετρο Carescape V100, αξίας εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (74.400€) (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ),  με την ευγενική δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, στο Σύλλογο Β. Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές».  Στο εν λόγω ιατρείο παρακολουθούνται τα παιδιά άνω των 14ετών και οι ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χάρη στις δωρεές που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και σε άλλες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια από το σύλλογο Παιδικές Καρδιές, καθώς και στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΠΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπου το 2007 εξοπλίσαμε πλήρως  το εργαστήριο υπερηχοκαρδιογραφίας, με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (δωρεά αξίας εκατόν δεκαεννιά χιλιάδων ευρώ 119.000€) συνεχίζονται να παρέχονται στα παιδιά όλων των ηλικιών και στους ενήλικες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ιατρικές υπηρεσίες που δυστυχώς όμως αφορούν στην διάγνωση και παρακολούθηση.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλες οι δράσεις του συλλόγου μας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν σαν γνώμονα τα παιδιά όλων των ηλικιών και τους ενήλικες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, πραγματοποιώντας κάθε φορά τ΄αρχικά μας όνειρα, που γίνονται στόχοι του Συλλόγου μας και όταν υλοποιούνται γίνονται πια γεγονός.

 

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

σφραγίδα

Η Πρόεδρος                                                                                         Η  Γεν.  Γραμματέας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ%20Χ

 

Χρυσούλα Τσικριτσίδου                                                                            Ζωή  Λουμάκου

 

 

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram