Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

Αθανάσιος Κουτσάκης-Καρδιολόγος

🫀Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης κι επαγρύπνησης για τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

🚼Πρόκειται για τις παθήσεις της καρδιάς που συνοδεύουν από τη γέννηση τον ασθενή.

Υπολογίζεται πως 1 στα 100 βρέφη γεννιούνται με συγγενή καρδιοπάθεια, γεγονός που τις κάνει την πιο συχνή συγγενή πάθηση.

🏥Πολλά από αυτά θα χρειαστούν για την επιβίωση τους άμεσα κάποια επέμβαση ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής τους συχνά απαιτούνται επιπλέον επεμβάσεις και σίγουρα τακτική παρακολούθηση και φροντίδα.

✅Σήμερα η εξέλιξη της παιδοκαρδιολογίας και της παιδοκαρδιοχειρουργικής έχει καταφέρει την σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια, έτσι η συντριπτική πλειοψηφία τους ενηλικιώνεται έχοντας όμως την ανάγκη παρακολούθησης από εξειδικευμένους καρδιολόγους ενηλίκων.

✌🏻Οι ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους βρίσκονται γύρω μας και είναι άνθρωποι με υψηλές ευαισθησίες κι ανεπτυγμένο το ένστικτο προσφοράς κι αλληλεγγύης.

💯Οι Παιδικές Καρδιές είναι ο σύλλογος Βορείου Ελλάδας για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες και στελεχώνεται από ανθρώπους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Χάρη στη δυναμική που έχει αναπτύξει και στην εξαιρετική συνεργασία του με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό πετυχαίνει τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς τους ασθενείς.

Αθανάσιος Κουτσάκης

Καρδιολόγος

Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών ενηλίκων στο Π.Γ.Ν.Θ Α.Χ.Ε.Π.Α

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram