Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

Παιδιατρικό Νοσοκομείο το 2024 στην Θεσσαλονίκη-Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

2024 το όραμα του Συλλόγου Παιδικές Καρδιές θα είναι γεγονός!!!

Επι...τέλους θα σταματήσουν οι μεταφορές των παιδιών μας και των οικείων τους στην Αθήνα για τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όπου απαιτείται. Τα περιττά κόστη μεταφοράς,διαμονής, σύττισης των συνοδών & η επιπλέον ψυχολογική φόρτιση της οικογενείας λόγω της απόστασης.
Από τη μέρα που δημιουργήσαμε & εξοπλίσαμε τα Ιατρεία Συγγενών Καρδιοπαθειών ανηλίκων & ενηλίκων στα Δημόσια Νοσοκομεία με ιατρικό εξοπλισμό και έχοντας εξαιρετικούς παιδοκαρδιολόγους-γιιατρούς-επιστήμονες-ανθρώπους, η παρακολούθηση των ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες γίνεται στη Θεσσαλονίκη.
Ο επόμενος στόχος του Συλλόγου είναι και το παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου να στελεχωθεί με Ιατρικές ομάδες υψηλών προδιαγραφών.

Το έργο αναμένεται να έχει πάρει σάρκα και οστά μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 - Σχεδιάζεται και Πάρκο Υγείας απέναντι στο υπό ανέγερση νοσοκομείο.

Υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα σε διεθνή πρότυπα, πάρκο Υγείας και δομή φιλοξενίας γονέων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα σχέδια για νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που θα ανεγερθεί στο Φίλυρο.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής, είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν για το μεγαλόπνοο έργο σε ανοιχτή εκδήλωση, που διοργάνωσε στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με τη χρηματοδότηση του οποίου θα πάρει το νοσοκομείο σάρκα και οστά.

Η δωρεά για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το 2024 η ολοκλήρωση του έργου - Τι περιλαμβάνει η προμελέτη

Όπως έγινε γνωστό, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα έχει έκταση 43 στρέμματα και θα βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού. Θα περιλαμβάνει δύο ορόφους με τέσσερις νοσηλευτικές μονάδες. Στο επίπεδο του ισογείου θα βρίσκεται η είσοδος και κάτω από ισόγειο θα εγκατασταθούν τα χειρουργεία, φυσιοθεραπευτήριο, εξεταστήρια και άλλες λειτουργικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο σχεδιάζεται να διαθέτει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια (50% και 50% αντίστοιχα).

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/etsi-tha-ine-to-neo-pediatriko-nosokomio---diamanti-sto-filiro?fbclid=IwAR25V6BrEdip7gYj4fDriE2TlBep0SqOtWKVF7YNcS6PVjikrrc_96sa1N0

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram